петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАК ДА СЕ БОРИМ С ИНЦИДЕНТИТЕ ПО ПЪТИЩАТА?

      Демонстрация, на спасителни действия за оказване на първа долекарска и медицинска помощ на пострадали при пътно транспортни произшествия, беше организирана от Българския червен кръст. Инициативата е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.
      Симулацията се организира със съдействието на „Пътна полиция“, Военномедицинска академия и проекта „Активна грижа“, реализиран от Българския Червен кръст. В демонстрацията уменията си ще покажат и парамедиците, завършили първия курс на БЧК. Целта на мероприятието е да покаже взаимодействието при катастрофа на различните специализирани екипи: Пътна полиция, въздушен транспорт, линейка и пожарна. Участие в демонстрацията взе и хеликоптер, специално оборудван за първа помощ при тежки пътни инциденти.
      Симулацията показа навременна реакция на въздушния и пътния транспорт при тежка катастрофа. Целта е намаляване на жертвите на войната по пътищата и своевременно оказване на лекарска помощ за ранените. „Кръводаряване в помощ на пострадалите на пътя“ е мотото на втората акция на БЧК. Все повече хора стават кръводарители, показва статистиката. Според нея жените даряват по-лесно кръв, а мъжете изпитват страх от убождането с игла.

      За да спасят човешки живот днес от кръвта си дариха не само български граждани, но и много чужденци. От БЧК призовават всеки желаещ да се включи, като дари минимално количество от животворната течност. Оказва се, че освен удовлетворението от добрата постъпка, дарителят ще укрепи и собственото си здраве. Източването на малко количество кръв подобрява защитните сили на организма. Учебната демонстрацията е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Във връзка това от 16 до 23 ноември 2014 г. БЧК организира инициативи за превенция на пътния травматизъм и кръводарителски акции в цялата страна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ