петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      10 ХИЛ. ДУШИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ БЕЖАНЦИТЕ В ДРЕЗДЕН И ПРАГА

      Близо 10 хиляди души участва в антиимигранстки демонстрации, призовани от движението ПЕГИДА в германския град Дрезден. Протестиращите скандирали „Меркел трябва да си върви“ заради решението на канцлера да допусне над 1 милион мигранти в страната миналата година, съобщава БНР.
      Междувременно чешката полиция съобщи, че неизвестни лица са подпалили бежански лагер в Прага. Един човек е ранен. Нападателите – около 20 души, са атакували с коктейли „Молотов“.
      По призива на ПЕГИДА в редица европейски градове се проведоха ксенофобски демонстрации. Най-масова бе проявата в Прага, където се събраха около 5000 души с плакати за забрана на исляма в Чехия и срещу Брюксел.
      Демонстрации имаше също в Кале, Бърмингам, Амстердам, Грац и други градове. Припомняме, че миналата година Германия посрещна рекордния брой от 1 милион и 100 хил. кандидати за убежище. Германската католическа църква призова за ограничаване броя на бежанците. Духовниците се притесняват и от засилването на ксенофобията в Германия, в момент когато популистката партия „Алтернатива за Германия“ се възползва от кризата, за да разпространява радикални десни идеи – нещо, което дълго време беше немислимо в германската политика.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ