петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      РАКЕТНО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ БОЛНИЦА В СЕВЕРНА СИРИЯ

      Седем руски ракети са ударили болница в северносирийския град Азаз в близост до турската граница, като при атаката са убити 14 души и има най-малко 30 ранени, съобщава „Ройтерс“, като се позовава на източник от турската армия.  

      От централата си в Париж за нападението в провинция Идлиб потвърди и международната организация „Лекари без граници“ (MSF), която подпомага болницата. В официално съобщение на MSF се казва, че това е „умишлено нападение срещу здравно заведение и унищожаането на тази болница лишава около 40 000 души без грижи в тази зона на конфликта.“

      В събота и неделя турската артилерия обстрелва кюрдски части, които се опитваха да достигнат Азаз, като по този начин установят контрол върху този участък от турско-сирийската граница.

      „Турция няма да позволи Азаз да падне в ръцете на кюрдските милиции YPG и те ще бъдат посрещнати с най-твърдата реакция, ако отново опитат да наближат града“, заяви в понеделник премиерът Ахмет Давутоглу.

      Той каза още, че ако не са били турските артилерийски удари в събота и неделя, кюрдските отряди са щели да завземат Азаз и намиращият се на юг Тал Рифаат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ