петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ИНТЕРПОЛ ИЗДИРВА БРЕНДО

      Евелин Банев – Брендо, е обявен за издирване от Интерпол. Справка в сайта на международната полицейска организация показва, че Брендо е обявен за издирване заради разследване на румънските власти.
       
      В червения бюлетин на Интерпол е посочено, че срещу него има обвинения за създаване на организирана престъпна група и за трафик на наркотици.
       
      В България Евелин Банев е подсъдим за пране на над 20 млн. лв. от наркотрафик, заедно с още трима души. В края на януари съдът позволи на Брендо да напуска страната, за да може през този месец да се подложи на лечение в Германия.
       
      В Италия срещу Банев се води дело, по което е подсъдим като ръководител на международна група за трафик на кокаин. Властите в Румъния още от 2014 г. искаха екстрадицията на Брендо по разследването на наркотрафик, а през миналата година се разбра, че срещу него има и разследване за пране на пари от швейцарските власти.
       
      В началото на миналата година се разбра, че Брендо, който тогава бе с наложена мярка „подписка“ и със забрана да напуска България, е изчезнал, след като съдебните власти безуспешно го търсиха, за да му връчат уведомление, че прокуратурата обжалва оправдаването му на първа инстанция в процеса за пране на пари. Впоследствие тогавашният министър на вътрешните работи Веселин Вучков обяви, че МВР не издирва Брендо, защото нямало такова искане.
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ