петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      ПОБОЙНИЦИТЕ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ОСТАВАТ В АРЕСТА

      Софийският районен съд остави за постоянно в ареста трима от четиримата задържани за побоя на Васко Наумов и съпругата му Мария на Околовръстното шосе в София в сряда. Мярката обаче не е окончателна и подлежи на обжалване пред апелативния съд.

      Магистратите приеха, че има достатъчно данни за вината на Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков, както и че е налице опасност да извършат друго престъпление, ако бъдат освободени.

      Това свое заключение СРС мотивира с начина на извършване на побоя – с метални палки, посред бял ден и на публично място, „което представлява грубо незачитане на човешката личност и обществения ред“. Освен това Гечев е с условна присъда, а Близнаков е осъден в началото на т.г. за неплащане на детска издръжка. Само Христов е с чисто съдебно минало – за него прокуратурата посочи единствено наличието на криминални регистрации.

      Основната теза на адвоката им Мариана Тодорова бе, че обвинението се крепи само на показанията на пострадалия Наумов, както и че заради липсата на други свидетели не е ясно дали изобщо е извършено хулиганство. По делото обаче е приложен и видеозаписът от побоя, на който предстои да бъде направена експертиза. Освен това съдът прие, че тъй като инцидентът е станал на оживено място през деня, има реална възможност разследващите да намерят множество очевидци.

      Обвиненията срещу четвъртия задържан Мартин Марков бяха свалени от прокуратурата, тъй като нито един от двамата пострадали не го е разпознал като участник в побоя. Христов, Гечев и Близнаков пък ще отговарят за квалифицирано хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 2 до 10 години затвор.

      30-годишният Васко Наумов беше зверски пребит с метални палки, след като бе подал сигнал с клаксона на колата си заради засичане на пътя от страна на нападателите му. При побоя на пострадалия бяха избити три предни зъба и причинени наранявания по лицето и едната ръка. Съпругата му Мария също отнесе удари, но за щастие пострада значително по-леко. Случаят предизвика огромно обществено недоволство благодарение на клипа, заснет по време на побоя от жената, който масово бе разпространен в социалните мрежи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ