петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЙОТОВА: СИТУАЦИЯТА С МИГРАНТИТЕ ПРИЛИЧА НА ВОЙНА

      Според евродепутатът Илияна Йотова, ситуацията с мигрантите прилича на военни действия и тази дума често се чува на всички равнища. Това заяви тя пред БНР преди организираната от нея конференция „Бежанската криза – гласове от Балканите“.

      По думите на Йотова България има риск да стане част от маршрута на мигрантите от Близкия изток и Северна Африка, ако се затвори гръцко-македонската граница. Евродепутатът заяви, че е изключително опасно Гърция да се превръща в бежански лагер.

      По повод законопроекта на новата агенция на Европейския съюз за сухопътна и брегова охрана, представен снощи на евродепутати, Йотова заяви, че той не включва България и това засилва риска за страната ни. 

      Според Йотова изходите от кризата са два – затваряне на гръцко-македонската граница с непредвидими последствия и постигане на реално споразумение с Турция, като двете страни започнат да изпълняват реално ангажиментите си.

      Европейската комисия е в процес на изработване на план за извънредно положение за Гърция и други страни от т.нар. „Балкански маршрут за бежанците“, за да бъде избегната хуманитарна криза.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ