петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      БАН КИ-МУН ОБЕЗПОКОЕН ЗАРАДИ ОГРАНИЧЕНИЯТА ПРЕД МИГРАНТИТЕ

      Ограниченията по границите, налагани в Европа с цел спиране на потока от мигранти, противоречат на международното право и на общочовешкото благоприличие, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, цитиран от Асошиейтед прес.

      Той заяви това, по време на посещение в Мадрид, като добави че всеки кандидат за убежище има правото на индивидуално разглеждане на искането.
      Коментарът на генералния секретар на ООН идва след като гръцката полиция обяви, че 10 хил. бежанци, повечето от които сирийци и иракчани, са блокирани на граничния пункт Идомени с Македония и условията, при които те се намират се влошават. През изминалите дни няколко страни, начело с Австрия наложиха ограничения за бежанците и това предизвика струпване от мигранти на границата на Гърция с Македония, както и в самата Гърция.
      Бан Ки-мун призова всички страни да спазват обещанията си и да позволяват доставянето на хуманитарна помощ за обсадените райони на Сирия. По думите на генералния секретар на ООН в 15 района на Сирия под блокада живеят около 500 хил. души. Той заяви, че Организацията е успяла да достави помощ за 80 хил. души, а в близките дни предвиждат да доставят храна и лекарства за още 140 хил. души в Сирия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ