петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      АКЦИЯ ЗАБРАНИ 12 000 ЛИТРА НЕЗАКОННИ НАПИТКИ

      При съвместна акция Национална агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Българска агенция по безопасност на храните наложиха забрана за реализация на над 12 000 литра напитки. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

      Продукцията е открита в нерегистриран обект, част от нея е била без етикети на български и без никакви придружаващи документи. Напитките са били в различни разфасовки – енергийни, безалкохолни напитки и студен чай на известни търговски марки, както и разтворимо кафе и захар на пакетчета.

      При общата проверка са открити и иззети и един мастърбокс цигари без бандерол. Безалкохолните напитки и цигарите са съхранявани от физическо лице в склад под наем. Наемателят твърди, че те са за лична консумация. Има съмнения, че гражданинът, наел склада, е извършвал нелегална търговия с безалкохолни напитки и цигарите.

      Предполага се, че напитките са от т. нар. „паралелен внос“. Става въпрос за внос на оригинални стоки, носещи запазена търговска марка, произведени съгласно изискванията на собственика на марката, но без разрешение за продажба в страната, в която са внесени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ