петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      РАЗПИТАХА МИТЬО ОЧИТЕ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ ЗЛАТКО БАРЕТАТА

      Димитър Желязков, по-известен с прякора Митьо Очите, даде показания по делото срещу Златимир Иванов – Баретата, Ивайло Борисов – Ториното и още осем души, обвинени в разпространение на наркотици.

      Разпитът на свидетели тръгна без присъствието на един от подсъдимите – Петър Цветанов, за когото стана ясно, че се намира в чужбина. По време на заседанието бяха разпитани и четирима служители на дирекция за Борба с организираната престъпност в Бургас и Казанлък.

      Николай Стоев, Димо Чолаков, Чанко Алексиев и Владимир Маринво заявиха, че не си спомнят да са работили по групата за наркотрафик на Баретата.

      Христо Стефанов от звеното в Казанлък заяви, че е присъствал на претърсването на апартамент в града в хода на акцията и това му е било наредено устно от началника на БОП в Стара Загора. Разпитът на Желязков продължи около 5 минути, в които му бяха задавани въпроси относно познанството му с Баретата.

      Митьо Очите заяви, че познава подсъдимия от 1995 г. лично, но не го е виждал от 15 години и заяви, че последно го е гледал по телевизията. Желязков беше категоричен, че за периода между 2011 и 2012 г., е бил в затвора и не се е срещал със Златимир Иванов, дори в периода на отпуските си. Понястоящем Митьо Очите заяви, че извършва консултантски услуги за бургаска охранителна фирма. Каква е дейността ѝ и кой е собственикът ѝ обаче, допълни, че не знае.

      На заседанието присъства и друг подсъдим по делото – Ивайло Борисов – Ториното. Той заяви, че познава Баретата и двамата са приятели.

      Припомняме, че според показанията на таен свидетел, през 2011 г. Желязков и Иванов са се разбрали в дискотеките по родното Черноморие да има само наркодилъри на Златко Баретата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ