петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ СТАВАТ ВСЕ ПО-ЛОВКИ

        Телефонните измамници стават все по изобретателни. От софийската прокуратура предупредиха, че се наблюдава ръст на измамите и призоваха хората да бъдат по-бдителни.

        Една от последните новости в измамите е да лъжат жертвите си, че техен близък се е разболял от екзотична болест и има нужда от пари, за да бъде проведено лечение. Сред последните болести, които престъпниците използват в вирусът Зика. Това съобщи главен инспектор Петър Грошлев от Областна дирекция на МВР София.

        В една от новите схеми измамниците се обаждат на жертвата и искат пари под някакъв претекст, след което измамник от същата група се обажда малко по-късно, представяйки се за служител на полицията. Той убеждава жертвата, че може да свидетелства срещу измамниците и да помогне за залавянето им само, ако плати известна сума пари.

        В момента тече разследване и по друг случай, в който жена е станала жертва измама чрез Фейсбук. Дамата от малък български град завързала приятелство със затворник, който се представил за служител на гранична полиция. Постепенно той и споделил, че е в затвора, тъй като е осъден за престъпление по служба. Тогава двамата започнали да водят телефонни разговори, в които затворникът започнал да иска от жертвата извстни суми пари. Тя започнала да му изпраща, но усетила че вероятно е жертва на измама, тогава мъжът започнал да отправя заплахи към жената. След подаден сигнал, полицията претърсила килията на задържания и иззела телефон, две сим карти и трета микро карта, пришита в бельото на измамника.

        Предстои в областните градове да бъдат разпространени предупредители брошури за гражданите. От миналата година се провеждат разяснителни беседи за хора от малки населени места, с цел превенция.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ