петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Стрелецът от „Стрелбище“ – с психични отклонения, но неосвидетелстван

      Барикадиралият се бивш полицай в ж.к. „Стрелбище“ е притежавал две незаконни оръжия. Това заявиха главният секретар на МВР Георги Костов и началникът на СДВР Младен Маринов, които излязоха с извънреден брифинг по случая, който вдигна на крака униформените служители през уикенда.
      По техни думи Петър Коджейков е стрелял само с едното оръжие, което е отдавна притежавано без никакво разрешение затова.
      Все още не е ясно какво е психическото състояние на 69-годишния мъж. От МВР обаче са категорични, че по време на операцията по обезоръжаването му, той е бил в напълно неадекватно състояние. Преди време Коджейков е получил инсулт, който предизвиква психични отклонения. Той обаче не е освидетелстван.
      По време на задържането му, бившият началник на 4-то РПУ в София е стрелял два пъти по служители на реда на места, които могат да застрашат живота им. Двамата обаче не са ранени, защото са оборудвани с противокуршумни щитове.
      Припомняме, че драмата продължи близо 24 часа. Коджейков стреля по дъщеря си, която служители на реда успяват да изведат от апартамента, за да й бъде оказана лекарска помощ. В помещението с 69-годишния мъж обаче остава съпругата му, която е трудно подвижна. След тактики, използвани от униформените, и тя бива изведена навън. Борбата приключва без ранени и жертви след близо денонощие, когато бившият полицай бива задържан от свои колеги и откаран в болница.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ