петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Повдига се обвинение срещу шофьора на товарен автомобил, убил дете

      Окръжната прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Ариф Йозкан, 35-годишен гражданин на Турция, нарушил правата за движение и убил дете от непредпазливост, съобщиха от прокуратурата.

      На 6 април около 12:35 часа в с. Паничерево, област Стара Загора се движил товарен автомобил „МАН“ с прикачено полуремарке, управляван от Ариф Йозкан. В центъра на селото, шофьорът ударил дете на 6 години, което пресичало пътното платно. То починало на място. В присъствието на Дичо Атанасов, окръжен прокорор на гр. Стара Загора, е бил направен оглед на местопроизшествието. Иззет е товарния автомобил. 

      За делото ще бъдат уведомени Дирекция „Консулски отношения“ при Министерството на външните работи, Посолството на Р. Турция и Върховна касационна прокуратура – София. От шофьора е взета кръвна проба за наличие на алкохол и други упойващи вещества в кръвта и е назначена химическа експертиза. Извършват се активни действия по разследването, като предстоят разпити на свидетели. Ариф Йозкан е задържан днес с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ