петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Задържаните вчера 28 кг наркотици са от новата дрога КХАТ

      Задържаните вчера 28 килограма наркотици на летище София е новата дрога КХАТ. Пратката е пристигнала у нас от Етиопия, а стойността й възлиза на 1 млн. лв.

      Представители на гранична полиция поясниха, че веществото е като дъвка. Съставът му наподобява амфетамините.

      Получателят на дрогата е задържан от полицията. Той е 20-годишен младеж от Пловдив.

      Съвместните действия на службите за борба с престъпността доведоха и до разкриването на още едно престъпление, свързано с трафик на наркотици. На граничен пункт Лесово е арестуван 22 годишен млад мъж от Горна Оряховица. Проверката на граничните полицаи е установила, че до гърнето на управлявания от мъжа автомобил „Мерцедес“, е имало тайник. След направена проверка са намерени 4, 430 кг наркотик, който след полеви тест е реагирал на хероин.

      Ръководителят на специализирана апелативна прокуратура Даниела Попова съобщи за още един случай за трафик на наркотични вещества. Задържаната група се състои от петима членове. Ръководителят е задържан в Кърджали, а останалите четирима на околовръстното шосе на София близо до ресторант за бързо хранене.

      Те са заловени с около 1 кг кокаин на стойност 80 хил. лв. Лицата вече са привлечени като обвиняеми, съобщи Попова. Възрастта на петимата от групата е между 34-38 години. Групата е следен в продължение на няколко месеца.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ