петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        Около 1,5 млрд. лева са похарчили българите за лятната си почивка

        Около 1,5 млрд. лева са похарчили българите през лятото за море, планина и удоволствия, свързани с тяхната почивка. Близо 1 млрд. лева са влезли в българската икономика, а 2 пъти по-малко са отишли в чужбина, предимно в Гърция, съобщава Нова телевизия.

        Средно всеки от прекаралите отпуската си в България е похарчил по 245 лева за своето пътуване. В същото време всеки пети българин живее в бедност, всеки трети – с материални лишения. Чужденците, почивали у нас, пък са пръснали по около 700 лева всеки. Това прави приходите за туризма ни около 3 млрд. лева.

        Напрегнатата обстановка Турция, Египет, Тунис и Франция изплашиха туристите и значителна част от тях избраха друга дестинация за своята почивка.България се оказа желана място за отдих и през изминалия летен сезон беше отчетен ръст при германците, руснаците, чехите, поляците и унгарците, които са летували у нас.

        До края на септември ни очаква още една дълга серия почивни дни – от 22 до 25 септември. Очакванията са за 500 хил. пътувания. Над 70% от тях ще бъдат в границите на България.
        Според прогнозите за предстоящата почивка ще извадим от джоба си средно по около 240 лева в родината и двойно повече, ако отидем в чужбина.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ