неделя, 29.09.24
14.6 C
София
14 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Оцелявай като пенсионер

      По-високата цена на водата в столицата, е тема която вълнува всички, но най-вече пенсионерите, чиито пенсии често не достигат за покриване на битовите сметки.

      Водата в София вероятно ще поскъпне с 18%. Предложението беше обсъдено на публично заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране, по искане на концесионера „Софийска вода“. Така цената на кубик може да достигне до 2,15 лева, вместо досегашните 1,72 лева. На 28 февруари ще стане ясно, ще плащат ли софиянци по-скъпа вода или не.

      В очакване на това решение е Цветко Теодосиев от София, който е пенсионер от 26 години. Той живее заедно със съпругата си, също пенсионерка и синът им. Пенсиите на двамата съпрузи са общо около 800 лева, но по-високата цена ще се отрази на семейния бюджет.

      Жилището на семейството е около 80 квадратни метра, но сградата в която живеят е почти празна. В цялата кооперация се обитават само няколко апартамента, така при изравняване на сметките също ще се усети чувствително поскъпване, споделя пенсионерът.

      Първоначалното предложение на „Софийска вода“ беше повишаване на цената с 32%, последва намаление на 28%, в момента е 18%.

      Цветко и съпругата му се надяват все пак разумът да надделее и поскъпване да няма.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ