петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      АНТИИСЛЯМСКА ДЕМОНСТРАЦИЯ В ЛАЙПЦИГ

      Няколко хиляди души излязоха по улиците в Лайпциг, където се състоя антиислямска демонстрация. В същото време обаче се провеждаше и контрадемонстрация, която беше доста по-многобройна, предаде Агенция Франс прес.
      Антиислямското шествие беше организирано от движението ЛЕГИДА (Жители на Лайпциг срещу ислямизацията на Запада), което се определя като местна версия на движението ПЕГИДА. Хората в шествието използваха лозунга на спонтаните демонстрации, които предшестваха падането на Берлинската стена през 1989 г.. Те бяха издигнали и надписи като „Бойкот на лъжливата преса“ и „Шарли ебдо ме дразни“.
      От движението ПЕГИДА съобщиха, че нямат нищо с нововъзникналото движение ЛЕГИДА, и нито едно предприето действие, нищо казано или поискано по време на шествието не е било съгласувано с движението от Дрезден.
      Вчера лидерът на движението ПЕГИДА Луц Бахман подаде оставка, след като в пресата излезе негова снимка с мустачки и прическа като Адолф Хитлер. Бахман потвърди информацията, че напуска ръководството, допълва Франс прес.
      Припомняме, че в Германия възхвалата на Хитлер се смята за престъпление. Бахман обясни, че снимката с прическата и мустачките е направена в бръснарски салон по време на излизането на сатиричната аудиокнига за Хитлер.
      Прокуратурата в Дрезден започва разследване, за да се установи, дали действията на Бахман са наказуеми по силата на закона, допълва ДПА.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ