петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Атлетико с победа в Страната на Баските

      Атлетико Мадрид завърши сезона в Ла Лига с победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад. „Дюшекчиите“ финишираха четвърти със 76 точки, докато „чури-урдин“ приключи на шесто място с 60.

      Столичани излязоха напред в резултата още в деветата минута на мача, когато Маркос Йоренте проби хубаво отдясно и пусна топката за Самуел Лино, който бе забравен на изгодна позиция и необезпокоявано се разписа за 0:1.

      Реал Сосиедад можеше да стигне до изравнително попадение в 61-вата минута, когато Такефуса Кубо направи добър пробив и нанесе мощен удар от границата на наказателното поле към десния ъгъл, но Ян Облак изби в корнер.

      Минута по-късно се откри добър шанс пред Атлетико Мадрид. Маркос Йоренте стреля от сходна на Кубо позиция към горния ляв ъгъл, но Алекс Ремиро отрази. В 69-ата минута гол на Анхел Кореа не бе признат заради засада.

      В 80-ата минута пред Алваро Мората се откри голяма възможност да покачи аванса на гостите, но стреля на сантиметри покрай левия страничен стълб.

      В 82-рата минута Таке Кубо получи хубаво извеждащо подаване в наказателното поле и шутира по земя към левия ъгъл, но Облак внимаваше и изби.

      Във втората минута от добавеното време Саул Нигес бе изгонен за втори жълт картон.

      Въпреки това, Атлетико стигна до втори гол две минути по-късно. Мората намери Рейнилдо, който се разписа на празна врата за 0:2 и лиши Алекс Ремиро от шансове за приза „Самора“ за най-добър вратар в Ла Лига.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ