петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Славия срази Ботев Пловдив, замечта за Европа

      Славия срази носителя на Купата на България Ботев Пловдив с 3:1 на стадион „Александър Шаламанов“ в мач от четвъртия плейофен кръг във втората четворка в efbet Лига и замечта за бараж, който дава шанс за спечелване на евроквота.

      Преди началото на двубоя футболистът на Славия Ерол Дост получи специална фланелка с номер „100“ по случай точно толкова изиграни мачове за столичани от капитана на „белите“ Галин Иванов.

      Двата тима вкараха общо три гола през първата част, като домакините бяха по-активни в началото и поведоха още в 5-ата минута, когато Денислав Александров отне топката на центъра и тръгна на пробив отдясно в половината на Ботев, след което подаде към капитана Иван Минчев. Той пък с едно докосване намери Тони Тасев отляво в пеналтерията, а голмайсторът на „белите“ не се забави и с левия крак се разписа за 1:0. Две минути след това вратарят на гостите Даниел Кайзер сбърка, като изрита по доста нескопосан начин топката и я прати право в Иван Минчев. Последва хубав изстрел на капитана на Славия от около 20 метра, но този път стражът спаси, а след това отрази и добавката на Минчев в корнер.

      В 22-ата минута Тони Тасев отигра късо за Иван Минчев след корнер, а капитанът на „белите“ центрира отлично с левия крак отляво на наказателното поле към далечната греда, където защитата на Ботев изпусна Венцислав Керчев, който с глава матира Кайзер за 2:0. Седем минути по-късно гостите получиха дузпа за нарушение на Денислав Александров срещу Кристиан Нвачукву. Мартин Секулич изпълни от бялата точка и нацели страничната греда, но след рикошет в тялото на Мартин Георгиев не сгреши при добавката за 2:1. Десет минути след това домакините останаха в намален състав, след като Георги Търтов получи директен червен картон за нарушение срещу Нвачукву, а Загорчич извърши смяна и пусна Ерол Дост на мястото на Кристиян Стоянов.

      След почивката в 56-ата минута гол на Виктор Генев за Славия срещу бившия му тим не бе зачетен заради засада при центрирането от Иван Минчев, а 20 минути по-късно гредата спаси домакините след мощен удар на появилия се като резерва Константинос Балоянис. Само две минути по-късно „белите“ разиграха отлично по десния фланг, като Емил Стоев комбинира с Владимир Николов, който влезе на рейд в наказателното поле между трима играчи на Ботев, а след това преодоля Кайзер за 3:1.

      В 83-ата минута гредата отново се оказа верен помощник на домакините след центриране на Ехидже Укаку и рикошет в крака на Венцислав Керчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ