петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лукаку се сбогува с Рома с победен гол

      Рома се наложи над Дженоа с минималното 1:0 на „Стадио Олимпико“ в мач от предпоследния 37-ми кръг в Серия А. Победното попадение реализира Ромелу Лукаку, за който това ще бъде последен мач за римските „вълци“, тъй като той си изкара жълт картон, който ще го остави извън сметките за последния кръг заради натрупване.

      След този успех „джалоросите“ запазват 6-то място във временното класиране с актив от 63 точки, докато Дженоа е на 11-та позиция с 46 точки.

      Двубоят започна с натиск от страна на Рома. В 23-ата минута Томасо Балданци получи топка по въздух и стреля от воле от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата на „грифоните“.

      До края на първото полувреме Рома продължи да бъде по-активният от двата отбора, но не стигна до чисто положение пред вратата на Хосеп Мартинес.

      Второто полувреме започна с натиск от страна на Рома. В 68-ата минута Ромелу Лукаку размина няколко бранители на Дженоа, след което стреля към десния ъгъл, но Мартинес отрази.

      В 72-рата минута Рома остана с човек по-малко на терена, след като Леандро Паредес си изкара втори жълт и респективно червен картон, като по този начин халфът ще пропусне последния двубой на „джалоросите“ през сезона в Серия А.

      Анхелиньо се възползва от рикоширала топката, за да отправи коварен изстрел от границата на наказателното поле на Дженоа, но Мартинес отрази в 78-ата минута.

      Рома успя да поведе в 79-ата минута, когато Стефан Ел Шаарауи напредна по дясното крило и центрира към точката за изпълнение за дузпа, където Ромелу Лукаку отправи изстрел с глава и порази целта.

      При радостта си белгиецът си свали фланелката, за което получи жълт картон. По този начин Лукаку ще пропусне следващия двубой за Рома, като по този начин нападателят ознаменува последния си мач за „джалоросите“ с попадение. След края на сезона белгийският национал ще се завърне в Челси и не е ясно дали Рома ще се опита да го купи.

      Освен Ромелу Лукаку, за последен път на „Олимпико“ играха още Расмус Кристенсен. Клубът през лятото ще напуснат още преотстъпените Ренато Санчес, Сардар Азмун, както и Руй Патрисио, чийто договор изтича.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ