петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Черно море нанесе историческа загуба на Лудогорец

      Черно море разби шампиона Лудогорец с 4:0 на стадион „Тича“ във Варна в мач от 33-ия кръг в efbet Лига и му нанесе най-голямата загуба в елита. Андреяс Калкан (43), Даниел Димов (67), Уеслен Жуниор (82) и Живко Атанасов (90) се разписаха за „моряците“, които се изкачиха на втората позиция във временното класиране пред ЦСКА преди ключовия сблъсък с „армейците“ в София след няколко дни.

      Двубоят започна спокойно и в първия четвърт час липсваха чистите голови положения. В 21-ата минута Спас Делев получи чудесна топка в наказателното поле и опита силен удар с десния крак в близкия ъгъл, но Дюлгеров успя да отрази. Малко след това Рик Джонатан демонстрира изумителната си скорост и навлезе в наказателното поле, след което стреля, но Дюлгеров отново блесна с чудесно спасяване.

      В 30-а минута отново Рик Джонатан овладя и бързо се завъртя с топка в крака, след което опита да изненада противниковия вратар от сериозна дистанция, но той бе на добра позиция и се справи. Десет минути след това се получи куриозен момент, след като Спас Делев проби опасно по десния фланг, но страничният арбитър не бе съобразителен и го спря с тяло. Всичко завърши със спортменски поздрав между двамата. В 43-а минута Пабло Гарсия асистира на Андреяс Калкан, който завърши по чудесен начин с глава, като Пламен Пепеляшев не успя да спаси и топката влетя във вратата му за 1:0.

      След почивката в 67-а минута Живко Атанасов спечели въздушен двубой, а след това същото направи и Влатко Дробаров, за да достиген топката до Даниел Димов, който се обърна и веднага стреля, като не остави шанс на Пепеляшев за 2:0. В 82-ата минута появилият се в игра секунди по-рано Уеслен Жуниор пое извеждащо подаване и демонстрира страхотна скорост, като се озова на стрелкова позиция и отправи великолепен удар, за да вкара първия си гол за сезона – 3:0 за Черно море. Осем минути след това Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, като не осъществи добър контакт с топката, а негов съотборник отправи шут, спасен от Пламен Пепеляшев, но Живко Атанасов направи добавка за крайното 4:0.

      След този успех Черно море вече има 69 точки в актива си, заемайки 2-ро място, като воденият от Илиан Илиев тим дръпна на две точки от третия ЦСКА. Лудогорец, който вече си осигури титлата, е със 79 точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ