петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Гол в 93-ата минута спаси Пирин срещу изпадналия Етър

      Борещият се за оцеляване в Efbet Лига Пирин (Благоевград) не успя да победи Етър, който вече изпадна от елита. „Орлетата“ се добраха трудно до точката и срещата от 33-ия кръг приключи 2:2. Защитникът Арно Лузайадио спаси домакините с гол в третата минута на добавеното време.

      Тимът на Олександър Бабич поведе още в четвъртата минута след автогол на Принц Mбаке Файе, а след почивката гостите от Велико Търново стигнаха до сензационен обрат след две попадения в рамките на три минути. Във вратата на Максим Ковальов се разписаха Иван Василев и Йоахим Карсела, за да дойде попадението в заключителните секунди на Арно Лузайадио.

      Пирин събра 31 точки и е на 13-oто място, като рискува да се свлече надолу, тъй като Хебър има 30 точки преди домакинството си на Берое тази вечер, а Ботев (Враца) е с 28 т. преди днешното си гостуване на Локомотив (София). Изпадналият във Втора лига Етър има 16 точки и е последен в класирането.

      Мачът започна отлично за Пирин. В четвъртата минута Станислав Костов пусна извеждащо подаване към Иван Тасев по десния фланг. Крилото центрира остро в наказателното поле, където пред Кристиян Секулиц Принц Мбаке Файе засече топката в собствената си врата – 1:0.

      В 12-ата гостите пропиляха много добра възможност да изравнят резултата. Иван Василев напредна отдясно и подаде към Йоаким Карсела, който стреля от движение, но топката се отби в напречната греда. В 37-ата минута Ковальов блесна с отлична намеса и не позволи на Карсела да отбележи.

      „Болярите“ започнаха по-активно втората част. В 51-ата минута Карсела удари напречната греда, след което Иван Василев направи добавка с глава, стражът на Пирин отрази. В 62-ата обаче на Ковальов му се наложи да вади топката от мрежата си. Иван Василев се разписа след центриране на Тибуе – 1:1.

      Не бяха изминали и три минути, когато гостите изненадващо стигнаха до пълния обрат. Точен за 2:1 за Етър беше Йоахим Карсела.

      Домакините атакуваха до края, като чак в 93-ата минута стигнаха до изравнителното попадение. Арно Лузайадио вкара страхотен гол, с който донесе точката на Пирин.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ