петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Един гол реши важен мач от битката за оцеляване в елита

      Ботев Враца надви трудно гостуващия Хебър Пазарджик с 1:0 в мач от 32-ия кръг и втората шестица на efbet Лига, записвайки изключително важна победа в битката за оцеляване. Марко Мажуга (33) вкара гола за успеха на домакините, които завършиха в намален състав, след като в 85-ата минута Клери Сербер бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон.

      Домакините бяха по-активни през първата част и логично поведоха в резултата. След пропуски на Клери Сербер, Мартин Смоленски и Мирослав Маринов се стигна до 33-ата минута, в която врачани материализираха превъзходството си. Клери Сербер овладя топка на левия фланг и проби, показвайки страхотен дрибъл и техника, като нахлу в наказателното поле, а при подаването му се получи рикошет, като Марко Мажуга се ориентира добре и успя да засече за 1:0.

      След почивката в 53-ата минута Браян Переа успя да изведе Марко Мажуга, който стреля от чиста позиция, но Петър Дебърлиев показа чудесен рефлекс и направи добро спасяване, избивайки в корнер.

      Веднага след това Браян Переа си освободи пространство около границата на наказателното поле и не се поколеба да стреля, като се получи рикошет в Лазар Марин, но стражът на Хебър отново отрази. В 63-а минута Ботев Враца получи правото да изпълни пряк свободен удар, като Даниел Генов стреля директно, но Дебърлиев внимаваше и изби в корнер.

      В 74-ата минута Марко Мажуга се измъкна от противниковата защита и показа скоростта си, но завършващият му удар не бе прецизен и профуча над вратата. Десетина минути по-късно Клери Сербер показа негативна реакция срещу съдията и той не се поколеба да му покаже втори жълт и респективно червен картон. С човек повече и осем минути добавено време обаче гостите не успяха да се възползват от числения превес и си тръгнаха без точки.

      След успеха врачани заемат предпоследното 15-о място с 28 точки, което значи директно изпадане, а Хебър е с 30 пункта на 14-ата позиция, даваща право на участие в бараж срещу третия от Втора лига.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ