събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Тотнъм върна Бърнли в Чемпиъншип

      Тотнъм спечели с 2:1 домакинството си на Бърнли от 37-ия кръг на Висшата лига. „Шпорите“ трябваше да правят обрат, след като допуснаха попадение в 25-ата минута, дело на Якоб Ларсен. Педро Поро и Мики ван де Вен обаче донесоха трите точки на тима, воден от Анге Постекоглу.

      След поражението Бърнли изгуби всякакви шансове да се бори за оцеляване и след един сезон в елита се завръща в Чемпиъншип. „Виненочервените“ са предпоследни, 19-и с 24 точки, на 5 от безопасната зона при оставащ един кръг.

      От друга страна, Тотнъм сложи край на поредицата от четири поредни поражения и е пети с 63 точки.

      Гостите имаха първия голов шанс в мача. Той дойде в 5-ата минута, когато Гилермо Викарио направи фантастично спасяване. Стражът спря удара с глава на Витиньо от чиста позиция.

      Две минути по-късно „шпорите“ отговориха. Бренан Джонсън имаше шанс да се разпише. Вратарят Ариянет Мурич обаче внимаваше и спаси.

      До почивката двата отбора си размениха по един гол. Бърнли излезе напред в резултата в 25-ата минута. Сандер Берге комбинира с Якоб Ларсен, който нямаше как да пропусне – 0:1.

      Тотнъм веднага възстанови равенството в 32-рата минута. Джонсън сервира топката на Педро Поро в наказателното поле. Той запази хладнокръвие и с хубав удар под напречната греда не остави шансове на Берге.

      Секунди по-късно Джонсън дори можеше да направи пълния обрат в резултата факт, но неговият удар от границата на наказателното поле бе в аут.

      След почивката Тотнъм все по-настървено търсеше победата, докато Бърнли се бранеше. Деян Кулушевски, Бренан Джонсън и Папе Матар Сар не успяха да се възползват от много добри шансове. На няколко пъти ключово се намеси и косоварският страж на Бърнли.

      В 82-рата минута обаче той беше безпомощен. Джеймс Мадисън влезе в ролята на асистент, като центрира към Мики ван де Вен, който се разписа за 2:1. Натискът на „шпорите“ продължи в търсене на трети гол, но Бърнли оцеля до прозвучаването на последния съдийски сигнал.

      В друг мач от Висшата лига, който се изигра по същото време, Нюкасъл и Брайтън не успяха да се победят. Двата отбора завършиха наравно 1:1. Точен за „чайките“ бе Йоел Фелтман, а за домакините Шон Лонгстаф. Попаденията паднаха през първите 45 минути, а този резултат се запази и след почивката. Нюкасъл остава на шестото място в класирането с 57 точки, докато Брайтън е 11-и с 48 точки.

      Лутън пък падна от Уест Хем с 1:3. „Шапкарите“ поведоха чрез Алберт Локонга в самото начало. Лондончани обърнаха с три безответни гола след почивката, дело на Джеймс Уорд-Праус, Томас Соучек и Джордж Ърти. Така Лутън загуби почти всички шансове за спасение. Тимът може още днес да получи еднопосочен билет за Чемпиъншип, ако Нотингам Форест вземе поне точка от Тотнъм.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ