събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Манчестър Сити с важна крачка към титлата

      Манчестър Сити направи важна крачка към защита на титлата си във Висшата лига, след като в мач от предпоследния 37 кръг се наложи с 4:0 като гост на лондонския Фулъм. Йошко Гвардиол вкара два гола за успеха на „гражданите“, който беше помрачен от контузия и принудителна смяна на Нейтън Аке в средата на първото полувреме. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Иса Диоп получи втори жълт картон в добавеното време.

      Йошко Гвардиол откри резултата в 13-ата минута, когато получи хубав пас от Кевин де Бройне и прати топката във вратата на домакините. Половин час по-късно Мануел Аканджи пропусна отличен шанс да удвои аванса на „гражданите“, когато от наказателното поле прати топката над напречната греда с удар от воле.

      В 59-ата минута Фил Фодън се разписа за 2:0. От границата на пеналта той стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата на Бернд Лено. Само 12 минути по-късдно авансът на Манчестър Сити стана класически, след като Йошко Гвардиол се разписа след центриране на Бернардо Силва. Ситуацията беше прегледана с ВАР и редовността на попадението беше потвърдена.

      В седмата минута на добавеното време Хулиан Алварес оформи крайното с 4:0 с точен удар от дузпа, за която беше съборен от Иса Диоп в наказателното поле. Играчът на Фулъм протестира, но получи втория си жълт картон в мача и беше изгонен от игра.

      С този успех Манчестър Сити събра актив от 85 точки и вече води с една пред Арсенал на върха на класирането. Утре „артилеристите“ гостуват Манчестър Юнайтед, с което отново ще се окажат с мач повече от „гражданите“. Тимът на Пеп Гуардиола във вторник ще изиграе отложения си мач с Тотнъм от 34 кръг. Фулъм заема 13-о място във Висшата лига с 44 точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ