понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      Последният измъкна точка от Челси с гол в добавеното време

      Челси на два пъти повеждаше срещу Шефилд Юнайтед, но в крайна сметка не успя да спечели и двубоят от 32-ия на Висшата лига. Тиаго Силва и Нони Мадуеке се разписаха за Челси, но с попадения на Джейдън Богъл и Оли Макбърни „остриетата“ стигнаха до точка, с която събраха 16 на последното място. „Сините“ пък излязоха на 9-а позиция с 44 точки в актива си. 

      Първото положение на „Брамал Лейн“ дойде в 10-ата минута, когато Иво Гърбич спаси удар на Нони Мадуеке, след като крилото на Челси се подигра със защитата на „остриетата“.

      При последвалия ъглов удар, Конър Галахър намери добре Тиаго Силва и бразилецът с чудесен завършващ удар порази вратата на Шефилд.

      В средата на първата част Бен Бреретон Диас получи топката в наказателното поле на Челси, но бранител в синьо се намеси, преди той да е застрашил вратата на Джордже Петрович.

      Вратарят на гостите се намеси добре и в 31-ата минута при удар на Густаво Хамер.

      Минута по-късно обаче, Хамер центрира добре в наказателното поле, където Джейдън Бокъл прати топката в мрежата на „сините“ – 1:1.

      Четири минути след началото на втората част домакините пропуснаха да обърнат, след като удар на Оли Макбърни с глава мина покрай вратата.

      В 54-ата минута удар на Хамер от 15-ина метра мина встрани от вратата на Петрович.

      Така се стигна до 66-ата минута, когато Коул Палмър показа защо е човекът във форма за Челси. Той направи подаване към Мадуеке, за да може вторият със силен шут да преодолее Иво Гърбич.

      Самият Палмър можеше да се разпише в 72-ата минута, но неговият висок удар бе спасен от стража на Шефилд.

      Три минути преди края на редовното време Джак Робинсън засече центриране от пряк свободен удар, но вратарят на Челси внимаваше и се намеси.

      До края на двубоя хората на Маурисио Почетино се върнаха в защита и бяха наказани в 3-ата минута на добавеното време.

      При центриране от дълбочина, защитата на Челси не се справи добре. Густаво Хамер обаче прати топката с глава в наказателното поле, където до нея стигна Макбърни и от чиста позиция изравни резултата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ