петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАБРАНЯВА СЕ ИЗНОСА НА НЕОБРАБОТЕН ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ

      Тримесечен мораториум върху износа на необработен дървен материал. Това реши Парламентарната комисия по земеделие в 43-тото Народно събрание. Депутатите приеха три проекторешения за мораториум на ГЕРБ, Патриотичния фронт и „Атака“. Те бяха обединени в едно общо проекторешение.

      За срок от три месеца Народното събрание забранява изпращанията на необработен дървен материал. С това се цели преодоляване на забраната за движение на стоки и капитали в Европейския съюз. 
      Втора точка от приетото решение гласи, че парламентът задължава министъра на земеделието и храните да издаде заповед за забрана на износа на необработен дървен материал. Това задължение касае страните извън Европейския съюз.
      Като точка трета от приетото от комисията решение е записано, че в тримесечния срок на забраните за износ и изпращане трябва да бъдат изработени законодателни промени и промени в подзаконовите нормативни актове, свързани с подобряване на контрола върху дейностите в горските територии и противодействие на незаконната сеч. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ