петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ботев спечели „гостуването“ си в Пловдив срещу Крумовград

      Единственото попадение в срещата реализира Джеймс Ето’о в 52-та минута

      Ботев Пловдив постигна втората си победа в шампионата след като победи Крумовград с 1:0. Срещата от третия кръг на Ефбет лига се проведе на спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив, където сините играят домакинските си срещи. Ботев влезе в сблъсъка след тежка загуба от Панатинайкос в лига Европа (0:4), докато момчетата на старши-треньора Атанас Рибарски имаха до този момент три точки в шампионата.

      Жълто-черните стартираха срещата много активно като в шестата минута Мартин Секулич опита удар, но бе спрян от Матей Шимич. Малко след това стражът на Крумовград Янко Георгиев се намеси прекрасно след изстрел с глава на Антоан Конте. В 13-та минута Божидар Кацаров от Крумовград центрира в наказателното поле и вратарят на Ботев изби топката. Тя попадна в Лукас Сантана, чийто изстрел бе отразен от Ханс Бернат. Последваха нови две положения за жълто-черните, но целта не успяха да поразят Самуел Акере и Мартин Секулич. Пет минути преди края на първото полувреме Крумовград имаше отличен шанс да поведе. След колективна грешка на Балоянис и Карабельов, топката попадна в Диего Рапосо, но бразилецът бе спрян от стража на канарчетата. Така почивката дойде при нулево равенство.

      В началото на втората част Ботев Пловдив откри резултат с прекрасен гол на Джеймс Ето’о. Халфът успя да се разпише с удар от далечна дистанция след асистенция на капитана Ивелин Попов. В 63-та минута Кристиан Нвачукву уцели гредата, след като шутира от малък ъгъл. Малко след това с пропуск се отчете централния нападател на пловдивчани Мартин Секулич. Той остана сам срещу стража на домакините, но се забави и изстрелът му беше блокиран. 20 минути преди края на редовното време Вячеслав Велев от Крумовград пробва късмета си, но Ханс Бернат спаси. До края на мача нямаше сериозни положения и така Ботев Пловдив успя да спечели срещата. В следващия кръг на първенството канарчетата ще почиват, тъй като срещата им с Лудогорец беше отменена. За тях предстои сблъсък срещу Жрински Мостар от Лигата на Конференциите. Докато Крумовград ще гостува в София на водачът в класирането Левски.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ