петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Борисов: Ако не им харесва „джентълменско споразумение“, нека да измислят „умните“ друга дума

      Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва „джентълменско споразумение“, нека да измислят „умните“ друга дума. Това заяви пред медии в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

      Естествените партньори са тези, които бяхме в сглобката плюс БСП и ИТН, отбеляза той.

      „Бях провокиран от репортажите от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии“, заяви Борисов.

      В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство. До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения като те свършат.

      Години наред всеки въпрос от медиите беше като отричащи се от дявола за машинното гласуване – истерия! Сега защо никой не пита? Защото изтече записът с „ала-балата“, допълни Борисов.

      Ако трябва да направим изборите по-интересни, да използваме мажоритарен вот, има гръцка система – да използваме нея. Да отидем с решение за след изборите, призова лидерът на ГЕРБ.

      Да оставим ДПС да се регистрират и да видим тези 20 от едните и 20 от другите депутати, но те не са от решаващо значение за формирането на кабинет, завърши Бойко Борисов.

      „Ритуално си режем главите, ако няма правителство.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ