четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Олимпийските медалисти от Париж стават почетни граждани на столицата

      Loading the player...

      Столичният общински съвет ще гласува българските финалисти от Олимпиадата в Париж да бъдат наградени със званието „Почетен гражданин на София“.

      Общинските съветници ще заседават на 12 септември от 10.00 часа. Те ще гласуват почетното отличие за бронзовия медалист по вдигане на тежести Божидар Андреев; художествената гимнастичка, завоювала сребърен медал Боряна Калейн; Кимиа Ализадех, която донесе в историята на българското таекуондо бронзов медал; абсолютният олимпийски шампион по вдигане на тежести Карлос Насар; златният медалист по борба Магомед Рамазанов; олимпийският шампион по свободна борба Семен Новиков; боксьорът, донесъл бронзов медал Хавиер Ибаньес и двукратният параолимпийски шампион Ружди Ружди.

      Заради особените си заслуги в развитието на българският спорт, олимпийците ще получат своите огърлия на тържественото заседание на градския парламент на 17 септември, когато е и празникът на София.

      Общинските съветници ще гласуват отличия да бъдат присъдени и на алпинистите Иван Вълчев и Кирил Досков.

      Днес спортните герои на България от олимпийските и параолимпийските игри в Париж това лято бяха отличени на церемония в Министерски съвет. Състезателите, завършили до осмо място във френската столица, получиха плакети от премиера Димитър Главчев и спортния министър Георги Глушков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ