понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Иво Инджов: Ако БСП вземе над 5%, ще трябва да брои това за успех

      И двете ДПС-та ще влязат в парламента, но водач по точки ще е формацията на Доган. Това прогнозира пред БНР политологът Иво Инджов.


      „Двете формации ще получат сумарно по-малко, отколкото ДПС на предходните избори. Ефектът на разцеплението ще откаже част от редовите избиратели да гласуват. … Колкото и да има контролиран вот и инструменти за влияние в общините, електоратът все още възприема Доган като икона – основател, като някаква мистична фигура, въпреки че той не е направил кой знае колко за ДПС от един момента нататък“.


      Инджов смята, че за ПП-ДБ ще бъде победа, ако „след негативите на сглобката“ на предстоящите избори не паднат под 300 хиляди гласа и допълни, че в БСП със сигурност има напрежение.


      „То е по две линии. Първо – заради много широкия коалиционен формат. Другото, по-важно напрежение, е заради засилващите се съмнения, че при новото ръководство на БСП има доста силно влияние на Пеевски в самата партия и някои от коалиционните партньори посочват вече конкретни имена на водачи на листи – знакови фигури от БСП, които играят в лагера на Пеевски – споменават се Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, но на този момент това са спекулации“.


      По думите на политологът, ако БСП вземе над 5% на предстоящия предсрочен вот, „ще трябва да брои това за успех“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ