сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гръцки гражданин е сред жертвите на нападението в Тел Авив

      Министерството на външните работи на Гърция съобщи, че един от нейните граждани, жител на Йерусалим, е сред загиналите при нападението в Тел Авив предишния ден.

      По последни данни на израелската полиция броят на загиналите при нападението във градската железница е седем.

      „С дълбока тъга съобщаваме, че сред жертвите на нападението е гръцки гражданин, живеещ в Йерусалим“, се казва в кратко изявление на министерството, в което се поднасят съболезнования.

      Израелските власти все още не са разкрили самоличността на убитите, но местните медии идентифицираха трима от тях като израелски граждани: Шахар Голдман, 30 г., Инбар Сегев Вигдер, 33 г., и Ревитал Борнщайн, 24 г. Съобщава се, че четвъртият е грузински гражданин.

      Други 16 души са ранени при нападението, което е извършено близо до гарата на градската железница в Тел Авив в квартал Яфа.

      Полицията публикува имената на двамата нападатели и съобщи, че те са жители на палестинския град Хеброн в окупирания от Израел Западен бряг.

      Двамата въоръжени мъже открили огън по пътниците, след което излезли от вагона и продължили нападението си пеша. Полицията открива огън по тях, като убива единия и ранява тежко другия.

      Нападението е извършено около 19:00 ч. (1600 ч. по Гринуич), малко преди Иран да изстреля бараж от ракети към Израел, което накара стотици хиляди израелци да се скрият. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ