Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      16.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      19 C
      Варна
      Search Suggestions

          Лидерът на Иран: Ако трябваше да го направим отново, щяхме

          Защити ударите срещу Израел

          Ракетните удари на Иран срещу Израел бяха „правилни, логични и законни“, каза лидерът на Иран, Али Хаменеи, в реч пред огромна тълпа в Техеран. Върховният лидер на страната описа атаката като „минималното наказание“ за това, което той нарече „удивителните престъпления“ на Израел, докато водеше петъчни молитви в столицата, нещо, което не е правил от 2020 г., съобщава BBC.

          Речта на Хаменеи дойде три дни, след като Иран изстреля близо 200 ракети срещу Израел, като отмъщение за убийството на лидера на Хизбула, Хасан Насрала. По време на своята проповед, Хаменеи похвали Насрала и изрази подкрепа за Хамас и Хизбула, които според него предоставят „жизненоважна услуга на целия регион и целия ислямски свят“. Той каза, че свързаните с Иран въоръжени групи „няма да отстъпят“ в конфликта си с Израел. Върховният лидер допълни, че Иран ще отмъсти, ако, както се очаква, Израел предприеме отговор на ракетната атака във вторник. „Ако трябваше да направим това отново, щяхме да го направим отново в бъдеще“, каза Хаменеи на поддръжниците си.

          Появата на върховния лидер пред тълпа от десетки хиляди в Техеран е знак за сериозността на момента за иранския режим, който е изправен пред широко вътрешно недоволство. Може да се чете като опит да се покаже сила и да се възстанови доверието в Иран като лидер на „Остата на съпротивата“. Публичната поява имаше за цел също да покаже, че Хаменей не се укрива, след като се появиха съобщения, че той е бил отведен на сигурно място след убийството на Насрала, допълва още медията.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions