Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      16.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      19 C
      Варна
      Search Suggestions

          Прокуратурата с готовност утре да внесе искане за постоянен арест на Джейхан Ибрямов

          Прокуратурата проверява и данни за купуване на гласове

          Прокуратурата има готовност още утре сутринта да внесе искане за постоянния арест на независимия депутат Джейхан Ибрямов. Това каза прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ваня Стефанова.Макар това да е обвинението, което е описано в искането до председателя на парламента Рая Назарян, въз основа на което беше разрешено да падне имунитетът на Ибрямов, прокуратурата все пак проверява и данни за купуване на гласове.

          Тя се позовава на записи от СРС, преразказани от служител на КПК, който казва, че Ибрямов е поискал тези пари от свидетеля по делото – Мирослав Тодоров, с когото се познава от 24 години и с когото през последните години са били в добри приятелски отношения. Поискал му е 400 000 лева като му е казал, че тези пари ще бъдат използвани за купуване на гласове. Срещу това Тодоров щял да бъде осигурен с достъп до обществени поръчки в Министерството на отбраната.

          На въпрос към представителите на Прокуратурата какви позиции е имал Ибрямов, за да обещава достъп до такива поръчки, беше обяснено, че той е дългогодишен член, а в определени моменти е бил и заместник-председател на Комсията по отбраната и се предполага, че има добри позиции там.

          В рамките на разследването срещу него той е започнал да разказва, че от години е правил услуги и е давал пари и вещи на Джейхан Ибрямов. Така се стигнало и до този случай. Парите, с които е отишъл на срещата, когато беше задържан независимият депутат, са били предварително белязани от Антикорупционната комисия. Тепърва ще се доизяснява дали в Министерството на отбраната е имало хора, които са съдействали на Джейхан Ибрямов, както и дали има други спечелени от въпросния Мирослав Тодоров обществени поръчки.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions