Search Suggestions
      събота, 05.10.24
      16.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      19 C
      Варна
      Search Suggestions

          14 жертви взеха наводненията в Босна и Херцеговина

          Има и изчезнали

          14 души загинаха при наводнения в Босна и Херцеговина. „Към момента имаме 14 потвърдени смъртни случая, което означава, че са намерени 14 тела, за съжаление с тенденция този трагичен брой да се увеличава“, каза Дарко Юка, ръководител на отдела за връзки с обществеността на правителството на Херцеговско-неретвански кантон в Мостар, подчертавайки, че има сигнали и за много изчезнали лица.

          „Има много ранени хора, включително много тежко ранени. Службите правят всичко възможно на място, за да спасят засегнатите и да ги транспортират до най-близките медицински заведения. Тези, които са загубили домовете си и са били отделени от техните близки се грижат възможно най-добре в центровете в Ябланица и Конич“, посочи Юка, добавяйки, че ситуацията в Конич сега е малко по-стабилна.

          В момента най-критичната ситуация е в района на Доня Ябланица, който е напълно откъснат от останалата част на кантона и външния свят поради напълно разрушени пътища. Движението е напълно спряно, а ранените се спасяват с лодки, предоставени от въоръжените сили и спасителните служби, подчерта Юка. Накрая той отново призова гражданите да не пътуват до Конич и Ябланица. На извънредно заседание правителството на Херцеговско-неретванския кантон обяви бедствено положение в засегнатите райони.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions