събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Медиите в Германия пишат за „Цвекзит“ у нас

      „Луксозни апартаменти на цени като от Aldi (германска търговска верига, известна с евтините си стоки, бел.ред.): българските политически лидери си купиха евтино недвижими имоти в столицата София. Сега те са разследвани за корупция.“ 

      Така започва статия в германския вестник „Щутгартер цайтунг“, посветена на скандала с имотите на властта „Апартаментгейт“.

      Изданието отделя и внимание на основната фигура в скандала – Цветан Цветанов, наричайки го „най-видния ловец на сделки в България“.

      Вестникът цитира думите на втория човек в ГЕРБ, че не е извършил никакво престъпление и няма от какво да се срамува, въпреки че си е купил луксозно жилище на 4 пъти по-ниска от пазарната му стойност.

      Описани са и подозренията за търговия с влияние и корупция, свързани с подкрепата на властта за изграждането на луксозния небостъргач „Златен век“ на строителната фирма „Артекс“.

      Въпреки че подаде оставка като „морален акт“ и да е разследван от прокуратурата и Антикорупционната комисия, Цветанов възприема себе си като жертва в избухналия мегаскандал.

      Той надали ще има последствия, които да се отразят на евровота.

      Дясната ръка на премиера Борисов остава ключова фигура в политическия елит на България и особено в неговата партия ГЕРБ.

      Развитието на събитията го потвърждава: Цветанов си отива – и в същото време остава, пише изданието.

      „След британското отлагане и неясна съдба на Brexit в българските медии вече се говори за Цвекзит“, обобщаава авторът на материала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ