Search Suggestions
      вторник, 17.06.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Инспектори на БАБХ влизат в all inclusive хотелите в зимните курорти

          Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна засилени проверки, които ще продължат до 14 март 2025 г. включително, във връзка с настъпващия зимен туристически сезон.

          - Реклама -

          На териториите на Областните дирекции по безопасност на храните София-град, София-област, Смолян и Благоевград ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни, подвижни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата „all inclusive“ и други.

          Проверките в курортите имат за цел да установят произход и правилно съхранение, както и срокове на съхранение на суровини и храни, съответствие на сграден фонд и оборудване. Инспекторите обръщат внимание осигурени ли са подходящи условия за измиване и дезинфекция, подходящо работно облекло и лични предпазни средства.

          При установяване на несъответствия ще бъдат предприемани действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните.

          Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна засилени проверки, които ще продължат до 14 март 2025 г. включително, във връзка с настъпващия зимен туристически сезон.

          - Реклама -

          На териториите на Областните дирекции по безопасност на храните София-град, София-област, Смолян и Благоевград ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни, подвижни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата „all inclusive“ и други.

          Проверките в курортите имат за цел да установят произход и правилно съхранение, както и срокове на съхранение на суровини и храни, съответствие на сграден фонд и оборудване. Инспекторите обръщат внимание осигурени ли са подходящи условия за измиване и дезинфекция, подходящо работно облекло и лични предпазни средства.

          При установяване на несъответствия ще бъдат предприемани действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Иван Христанов: Не исках да съм съпартиец с хора, общуващи с мафиоти като Алексей Петров

          "Не исках да съм съпартиец с хора, общуващи с мафиоти като Алексей Петров." Това каза председателят на ПП "Единение" Иван Христанов, който беше гост в...

          Йордан Малджански: Ние селяните сме собственици на държавата и можем да я спасим

          "Ние селяните сме собственици на държавата, защото притежаваме 85% от площта и затова само ние можем да я спасим." Това каза ароекспертът Йордан Малджански,...

          Йордан Малджански: Трябва да се смени моделът и да започнем да произвеждаме

          "Трябва да се смени моделът и да започнем да произвеждаме. Ако това не се случи, нищо няма да се оправи. С демокрацията, измислените ценности...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions