сряда, 25.09.24
24.8 C
София
27 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТВ7 СЛЕД 7 ДНИ – ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ МЕДИЯТА В ЕФИР?

      Седмица след големия скандал, избухнал пред и в сградата на ТВ7, съдбата на телевизията все още е неясна. Отсрочката от 7 дни, дадена на медията да изплати дълга си към синдиците на КТБ, приключи. Възможностите, пред които е изправена телевизията, са две – да бъде свалена от ефир с изземане на техниката и сървърите – опит, който вече беше направен от полицията и СДВР, или да бъде даден нов срок за погасяване на задълженията.
      Медията поиска от премиера Бойко Борисов съдействие за удължаване на отсрочката в писмо. То е изпратено и до вътрешния министър Румяна Бъчварова, министъра на финансите Владислав Горанов, председателя на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков и председателя на временната комисия по казуса КТБ – Десислава Атанасова. В писмото си медията заявява, че иска прекратяване на незаконната конфискация на интелектуална собственост, която по техни думи се равнява на „кражба“.
      ТВ7 е отправило предложение към синдиците на фалиралата банка за отпускане на срок до края на месеца, в който да бъде платена цялата сума. От КТБ обаче са отхвърлили искането на медията, като са заявили, че на 7 май пред сградата на телевизия ще пристигне съдия изпълнител, който най-вероятно ще довърши онова, което не успя миналата седмица, а именно – ще се заеме с директно изземане имуществото на телевизията.
      Компромисният вариант, който предлагат в писмото си до държавата от медията, е техниката да бъде описана от въпросното правоупълномощено лице и да бъде оставена на отговорно пазене в сградата до края на месеца. Ако и тази възможност не бъде предоставена, то от телевизията посочват, че ще се заемат с опаковане на всичко от списъка на съдия изпълнителя и ще го предоставят на адрес, предоставен от синдиците, за да бъдат избегнати нови „грозни сцени“, които се разиграха на 29 април пред очите на всички.
      Писмото, изпратено до Борисов, завършва с молба сървърът да бъде оставен на ТВ7 поне докато информацията от него не бъде копирана.
      Дали премиерът и вътрешният министър ще склонят на молбите на телевизията и какво ще се случи утре?
      Нашият екип ще продължава да следи развитието по случая и съдбата на националната медия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ