петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      КОРАБ С 458 ТУРИСТИ НА БОРДА ПОТЪНА В РЕКА ЯНДЗЪ

      Туристически кораб с 458 души на борда потъна в река Яндзъ, Южен Китай, снощи. Причината е бурята, хванала в капан плавателния съд, предаде Асошиейтед прес.
      Според Синхуа спасените до момента са 12 души, сред тях капитанът и корабният инженер. От водите са извадени пет тела. Работата на спасителните екипи продължава.
      Службите, работещи на мястото на инцидента съобщават, че са чули викове за помощ на живи хора, заклещени вътре в частично потъналия кораб, предава китайска държавна телевизия. Според местните медии трима души, включително и една жена, са все още на борда на плавателния съд. Те могат да бъдат спасени единствено с помощта на водолази.
      Спасителните екипи се опитват да установят контакт с оцелелите чрез удари с чук по корпуса на кораба. Все още не се преприемат мерки по разрязване на дъното на плавателния съд с оксижен.
      Китайска телевизия предава, че капацитетът на кораба „Дунфанчжъсин“ („Звезда на изтока“), е 534-ма души. В момента на инцидента, на неговия борд е имало 406 пътници, 47 членове на екипажа и петима служители на туроператорска агенция. Всички граждани са китайци.
      Полицията в страната задържа капитана и главния механик на кораба за разпит по изясняване на трагичния случай.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ