вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      КНДР : Нашият лидер не е изпращал никакви писма до президента на САЩ

      Външният министър на КНДР Лий Сун Гуон заяви в неделя, че президентът Ким Чен Ун не е изпращал писмо до президента на САЩ Доналд Тръмп, както по-рано съобщи американският лидер. Това съобщи CTAC.

      „Не е известно дали президентът на САЩ е припомнил предишни съобщения, но нашият лидер не е изпращал никакви писма до президента на САЩ“, каза външният министър на КНДР.

      В събота, по време на брифинг в Белия дом, Тръмп обяви, че е получил „добро писмо“ от Ким Чен Ун. Американският лидер спомена също, че има „добри отношения“ с лидера на КНДР.

      През юни 2018 г. в Сингапур се проведе първата среща на високо равнище САЩ-КНДР, след която беше приет съвместен документ. Тогава Пхенян се ангажира с денуклеаризацията на Корейския полуостров в замяна на гаранциите за сигурност от Вашингтон. Втората среща на високо равнище на САЩ и КНДР се проведе в Ханой на 27-28 февруари 2019 г. По време на него Тръмп и Ким Чен Ун след няколко срещи, включително лице в лице, не можаха да постигнат споразумение и не подписаха съвместен документ. На 30 юни 2019 г. се проведе третата среща на Тръмп и Ким Чен Ун в демилитаризираната зона на границата на КНДР и Република Корея.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ