петък, 27.09.24
22.9 C
София
27 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО И ВОДА ЗАКЪСНЯВАТ

      Има вероятност столичани да получат изравнителните сметки за парно и топла вода през месец октомври. Закъснение се очаква и за клиентите на другите топлофикации в страната, а причината за него е промяна в наредбата за топлоснабдяване. Предстои да се преработят всички сметки, без значение дали вече са получени от потребителите или не.
      С промениете ще бъде определен нов начин на разпределяне на общите разходи за топла вода. Той ще засегне и изравнителните сметки на изминалия отоплителен сезон.
      Становището на енергийното министерство е, че по новата наредба трябва да бъдат изготвени изравнителните сметки само на потребителите, които към дата на влизането ѝ в сила не са си получили сметките. Председателят на Асоциацията на топлофикациите Илия Николаев определи това като неравнопоставеност. Той заяви, че за да има равнопоставеност трябва да се изисква и технологично време, за да бъде преработен софтуерът на фирмите за дялово разпределение и този на топлофикационните дружества, защото фактурите се издават от тях и има вече нови позиции и по нов начин организирани сметки и таблици, които трябва да се направят и да се разбират от потребителите на отоплителните дружества.
      От МЕ са на мнение, че целта на промените е да се постигне по-справедлив начин на изчисляване на изразходваните количества топла вода от страна на лоялните клиенти.
      Представители на министерството поясниха, че до този момент разликата между показанията на общия водомер и индивидуалните водомери се начислява върху сметките на всички абонати.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ