събота, 28.09.24
17 C
София
20 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      СТАРТИРА СВЕТОВНА КАМПАНИЯ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

      Българската асоциация на пострадалите при катастрофи представи стартиращата кампания за пътна безопасност. България се присъединява към световна инициатива за намаляване броя на пътните инциденти, под егидата на Младежката организация към ООН за пътна безопасност, Световната здравна организация и Организацията за пътна безопасност.

      В рамките на кампанията у нас ще бъдат поставени над 100 билборда в рамките на година и половина, като те ще бъдат на ключови булеварди в големите градове и основните пътни артерии от републиканската пътна мрежа.
      „Първата визия, която вече може да бъде видяна в някои точки на София е с мотото „Поставяй предпазен колан!”. Изследвания са доказали, че сблъсък с 40 км/ч се равнява на падане от 5-ия етаж.
      В последствие ще бъдат поставени билборди с призивите „Бъди видим на пътя”, „Никога не шофирай пил”, „Не карай без каска”, „Намали скоростта”.

      От Асоциацията на пострадалите при катастрофи очакват в края на кампанията да бъде отчетен спад на пътнотранспортните произшествия от около 30%. През тази година тенденцията за увеличаване на тежките пътни инциденти продължава, като до днес загиналите по пътищата на страната са с около 10 на 100 повече, спрямо същия период на миналата година. На пътищата в стрнатаа загиват най- вече млади хора под 30-годишна възраст.

      Междувременно днес стана ясно, и че ще бъдат въведени радари за контрол на средната скорост по магистралите. Това е една от мерките за справяне с войната на пътищата, която все още се обсъжда с „Пътна полиция“. В момента подобни уреди за засичане на средната скорост на автомобилите работят експериментално на АМ „Люлин“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ