Search Suggestions
      събота, 02.08.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Ще ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода

          Ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода, това предвижда промяна на рецептата, приета от Българската агенция по безопасност на храните. Става дума кюфтета и кебапчета от пилешко месо, които ще бъдат с етикет “Стара планина”. Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. 

          - Реклама -

          Припомняме, че досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 %. В същото време обаче се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 % според новата рецепта.

          Запазва се съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще се предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. .

          Рецепта предвижда кебапчетата и кюфтетата да се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед. От Българската агенция по безопасност на храните напомниха, че стандартът „Стара планина“ не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата.

           

          Ядем кюфтета и кебапчета с по-малко вода, това предвижда промяна на рецептата, приета от Българската агенция по безопасност на храните. Става дума кюфтета и кебапчета от пилешко месо, които ще бъдат с етикет “Стара планина”. Новите изисквания вече са публикувани на сайта на БАБХ. 

          - Реклама -

          Припомняме, че досега беше разрешено в кебапчетата и кюфтетата от пилешко месо да има 70% водно съдържание, а сега вече границата е 63 %. В същото време обаче се увеличава съдържанието на мазнини – от 15% досега на 21 % според новата рецепта.

          Запазва се съдържанието на сол – 2 на сто. Според документа заготовки на кюфтета и кебапчета вече ще се предлагат охладени при 1 до 4 градуса, а не както досега – при 2 градуса. .

          Рецепта предвижда кебапчетата и кюфтетата да се приготвят от над 74 кг месо, малко над 18 кг сланина, сол, киселинни регулатори, кимион в различно съотношение, черен пипер, и около 3,9 кг вода и лед. От Българската агенция по безопасност на храните напомниха, че стандартът „Стара планина“ не е задължителен, но производителите, които посочват, че продуктите им отговарят на него, трябва да спазват рецептата.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          „Възраждане“ започва национални протести за сваляне на правителството

          Партия "Възраждане" започва национални протести за сваляне на правителството, обяви лидерът ѝ Костадин Костадинов, предава БНР. По думите му те започват на 13 септември и...

          Потопената църква отново оживява: Митрополит Киприан ще отслужи литургия за седма поредна година

          На 3 август (неделя) в 9:00 часа, за седма поредна година, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Божествена св. Литургия в Потопената църква...

          Трагедия в Гърция: Българче загина, след като вълните го отнесоха с надуваем дюшек

          Трагичен инцидент с българско дете се разигра на егейското крайбрежие на Северна Гърция - 12-годишно момиче от България изгуби живота си в морето край...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions