неделя, 29.09.24
13.3 C
София
21 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      След смъртта на учител: Италианската прокуратура иззе ваксини на „АстраЗенека“

      Прокуратурата в северната италианска област Пиамонте, съобщи, че е иззела 393 600 дози, от  Covid ваксината на компанията „АстраЗенека“ след смъртта на италиански музикант само часове, след като му била поставена доза, съобщава Repubblica.it.

      „Важно е да се гарантира, че ако продължи ваксинирането с този препарат в цялата страна, това няма да доведе до по-нататъшни последствия (вредни или фатални), докато не сме напълно сигурни, че смъртта (на Сандро Тоняти) не може да бъде свързана на гореспоменатата ваксинация“, заяви прокурор Тереза Анджела Камелио.

      Тази акция на прокуратурата представлява нов удар по репутацията на ваксината на „АстраЗенека“ в Италия и ще създаде допълнителна пречка за италианската имунизационна кампания, отбелязва още Repubblica.it.

      Местните власти в Пиемонте преустановиха временно използването на партидата ABV5811, след като Сандро Тоняти, 57-годишен учител по музика, се почувства зле и почина при обстоятелства, които все още не са изяснени.

      Ваксината е поставена на Тоняти в събота следобед, разказва съпругата му пред италиански медии. През нощта той е вдигнал висока температура, а в неделя сутринта отново се почувствал зле. Близките му са извикали линейка, но малко след това той е починал.

      Миналата седмица магистратите в Сицилия са иззели и друга партида от ваксините на „АстраЗенека“ след внезапната смърт на двама мъже, които наскоро били ваксинирани.

      Италианското правителство заяви, че няма никакви доказателства за връзката между смъртните случаи и ваксинацията и позволи ваксината на  „АстраЗенека“ да продължи да се използва.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ