неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      REUTERS: Хиляди в Ухан танцуваха на музикалния „Фестивал на ягодите“ (ВИДЕО)

      Хиляди хора присъстваха на първия ден от музикалния „Фестивал на ягодите“ в китайския град Ухан в събота, предава Reuters.

      В топлото време през първия ден на петдневния празник Първи май в централния китайски град Ухан хиляди танцуваха, пееха и крещяха от възторг, докато някои от любимите им изпълнители излизаха на сцената.

      Фестивалът се завръща в Ухан, след като беше проведен онлайн миналата година заради противоепидемичните ограничения

      Представител на организаторите заяви пред Reuters, че тази година присъстват около 11 хиляди души. Някои зрители бяха с маски, но много и без покритие за лицето.

      Хората в Ухан, където COVID-19 се появи за първи път, преживяха повече от два месеца строги ограничения по време на първото блокиране в света, предизвикано от коронавирус. Оттогава градът е почти напълно чист от вируса, според официалните данни. Това е и общата тенденция през последните месеци в цялата страна, която отчита само няколко спорадични огнища.

      „Миналата година ние (в Ухан) страдахме от коронавирус“, каза 23-годишният студент и жител на Ухан Гао Ючен.

      „Не беше лесно да стигнем до състоянието, в което сме днес. Хората тук положиха огромни усилия и платиха висока цена. Затова се чувствам много развълнуван да бъда тук (на фестивала),“ – каза Гао.

      Двудневното събитие събира известни и непознати местни певци и състави на три сцени в парка „Гардън Експо“ на Ухан. По време на националния празник в други градове, включително Пекин, се провеждат също събития под името „Музикален фестивал на ягодите“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ