неделя, 29.09.24
14 C
София
24 C
Пловдив
21.8 C
Варна
Search Suggestions

      Росица Матева: Още не е ясно в колко секции ще има по две машини за гласуване

      Все още не сме определили в колко секции ще се гласува на повече от една машина. Определили сме секциите, в които ще трябва да има машинно гласуване – общо 9 401 секции в страната. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева по БНР.

      „Предстои да определим и секциите в чужбина, в които ще се гласува машинно, както и секциите, в които ще има по две машини. Чакаме да подпишем договор и за доставката на тези 1500 устройства, за да сме сигурни, че разполагаме с тях и може вече да вземем решение къде да има по повече от 1 устройство. Идеята ние е поне в 700 секции да бъдат поставени по две устройства. В тези секции на предходните избори са гласували повече от 450 избиратели. За да има спокойствието на ЦИК, РИК и избирателите, че ще могат да гласуват в която и част на деня да отидат, без има струпвания и напрежение“, каза тя.

      Цената на устройствата се е повишила след 4 април. Изчислявайки цената, ако разделим сумата, която е платена за устройствата, доставката и софтуера на 9 600, сега ще бъдат малко по-скъпи. Надявам се не толкова, колкото бяха първоначално обявени от „Сиела Норма“, продължи тя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ