събота, 28.09.24
15.7 C
София
16 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      „ЗДРАВЕН ХОЛОКОСТ“: Масови протести срещу Covid сертификатите във Франция и Италия

      Протестиращи се събраха на площад Piazza del Popolo в Рим във вторник срещу Зеления паспорт, приет от италианското правителство в отговор на пандемията. Няколко демонстранти заявиха, че законът може да навреди на бизнеса им, особено ако повечето от клиентите им са по -млади и за момент неваксинирани.

      „Представете си, че клиент идва от десет години и иска да влезе вътре и трябва да му кажа, че не може да влезе, защото не е ваксиниран. Защото се страхува да се ваксинира. Какво да правим? Това е несправедливост“, каза президентът на асоциация Партита IVA, Анджело ди Стефано.

      Много плакати, сравняващи пропуска за ваксинация с Холокоста и нацистките престъпления, бяха държани от протестиращите. Няколко демонстранти носеха жълти звезди, припомнящи онези, които нацистите принуждаваха да носят евреите по време на Втората световна война. Италия избра здравна карта, подобна на тази, приета от Франция. От 6 август законът ще изисква гражданите да имат пропуск, удостоверяващ ваксинацията или отрицателен резултат от теста за коронавирус, за да имат достъп до обществени места, ресторанти, музеи и кина.

      Стотици протестиращи срещу здравните сертификати дефилираха по улиците и на Париж. Протестиращите, много от които членове на движението „Жълти жилетки“, носеха табели и скандираха лозунги като: „Пропускът няма да мине“. Подобни протести наскоро избухнаха в други градове в страната, след като френските власти пуснаха нов здравен сертификат за COVID-19 на фона на нарастващия брой инфекции.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ