събота, 28.09.24
17 C
София
20 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Съставени са пет плана за изваждането на заседналия кораб край Камен бряг

      Паралелно се правят пет плана за изваждането на заседналия кораб край Камен бряг и неговото разтоварване. Всяка една технология ще бъде съобразена с мерки, които да защитят околната среда. Те ще бъдат съобщени по-късно през деня. Това съобщи на брифинг служебният министър на транспорта Христо Алексиев, като добави, че още днес ще потърси отговорност за неуспеха на операцията досега.

      В момента времето в района на кораба е лошо, има вълни 3-4 бала. Имаме два основни приоритета – околната среда и здравето на хората. Има готовност и за евентуалното на 9-членния екипаж, ако времето се влоши допълнително, посочи още Алексиев. 

      Става въпрос за престъпна безотговорност назад във времето. Липсват разработени процедури, как се реагира в такива ситуации. Няма и ресурсна обезпеченост от страна на държавата, счита още транспортният министър

      Министърът на екологията Асен Личев от своя страна увери, че няма да се допусне увреждане на околната среда, както и да се създават рискове за здравето на населението и увреждане на защитената зона.

      Снимка: Булфото

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ