петък, 27.09.24
28.9 C
София
31 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Дания отново въвежда здравния пропуск

      Дания връща здравния пропуск от днес – два месеца след като бе отменила всички ограничения заради новия коронавирус, предаде ДПА.

      Сертификатът вече отново е задължителен за влизане в барове, ресторанти, кафенета и нощни клубове, както и за посещаване на масови прояви. Документът удостоверява, че човек е ваксиниран срещу ковид, прекарал е причиняваното от коронавируса заболяване или е дал наскоро отрицателен тест за патогена. Мярката важи за хора, навършили 15 години.

      На 10 септември Дания отмени последните останали в сила ограничения заради коронавируса, включително задължението за носене на маска. Правителството аргументира своето решение с високото равнище на ваксинация и факта, че епидемичната ситуация е под контрол.
      В средата на миналия месец обаче новите случаи на коронавирус в Дания отново започнаха да се увеличават. Наскоро страната регистрира рекорден брой новозаразени за денонощие от началото на пандемията.

      В Дания, с население от около 5,8 милиона души, са потвърдени общо повече 412 хиляди случая на коронавирус. Над 2700 от заразените са починали.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ