петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Шокиращи разкрития за модерното робство на българи в кланица в Германия

      Яна Бернхард е разследващата журналистка, разкрила груби злоупотребите с български работници в кланица в Германия. Материалът беше излъчен по телевизия „САТ 1” и предизвика огромен скандал. Тя разказа в ефира на Нова телевизия, че сънародниците ни работят при нечовешки условия на труд и вършат работа, която нито един германец не би поискал да прави.

      Всичко започва през 2020 година. Германия е разтресена от голям скандал. В кланицата на „Клемент Тьонис” избухва най-големият взрив на коронавирус в цяла Европа. Заразени са над 2000 души. А почти 7000 от служителите на концерна са под карантина.

      Този скандал обаче изважда на бял свят друг, пазен в тайна години. Екипът на Яна Бернхард тръгва по следите му.

      „Стана ясно, че в завода работят българи и румънци, които са принудени да изкарват хляба си при нечовешки условия. Всъщност огнището на COVID беше пряко свързано с факта, че хората живеят при ужасни условия – натъпкани в малко жилищно пространство. Има случаи на осем до десет души и повече, наблъскани в един апартамент”, разказа Яна Бернхард.

      „Нямаше никакво разстояние между хората в столовата, нямаше къде да седнеш. Беше ми мъчно за тях, защото толкова време са стояли прави на поточната линия и после няма дори къде да си починат”, разказва свидетелка.

      „Започна разследване срещу компанията „Тьонис” и нейното ръководството. Беше заведено дело за телесна повреда по непредпазливост и нарушаване на законите за защита от инфекции. Нечовешките условия на труд и живот предизвикаха голяма вълна от възмущение, въпреки че за тях се знае от години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ