София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Децата, намушкани с нож в Германия, са извън опасност за живота

Нападателят има двойно гражданство - българско и германско

1 месецКрими 10 Иванина Игнатова

Двете деца бяха ранени тежко от 21-годишен мъж с български произход. Те са момче и момиче и са се прибирали към дома си от училище, когато срещат мъжа и той ги напада.

Той е бил арестуван малко след това от първите пристигнали полицаи. Все още не е ясно защо заподозреният е нападнал с нож децата. В себе си е имал нож и фенерче, с което вероятно също е удрял децата. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство.

Той има двойно гражданство, българско и германско. По  информация на полицията в германския град, мъжът е пристигнал в страната като дете. Повече подробности не се съобщават. Изясняват се и мотивите за нападението. Ясно е обаче, че той и децата не са се познавали. Ще му бъде направена и психиатрична оценка, за да се пресени дали нападателят не е с психично разстройство, съобщава Нова.

Полицията издирва и свидетели на престъплението.